Trampoline ingraven, onze ervaring

flatground trampoline, fijn dicht bij de grond

Het is gelukt, de trampoline (een flatground) is ingegraven. En wat hebben de jongens er een plezier van! Mijn man heeft er toch zeker 2,5 a 3 uur aan geschept, maar het was het waard. En ik… zat als publiek hem aan te moedigen (zwanger he) en hapjes en drankjes brengen. Lees en kijk hoe hij de klus heeft geklaard.

Een tweedehands flatground trampoline

Via Marktplaats kochten we voor 175 euro een tweedehands flatground trampoline met een diameter van 3 meter met hele korte pootjes. Hij steekt daardoor niet zo lelijk boven het gras uit. Dit ziet er mooier uit. En bovendien is het veiliger, omdat de kinderen er niet af kunnen vallen. Wel moet je eronder een diepe kuil maken, want anders kun je er niet op springen.

Trampoline was al gedemonteerd

De trampoline was al helemaal gedemonteerd, dus dat scheelde. We hadden eerst eentje op het oog die goedkoper was, maar die je zelf nog moest demonteren. Dat is dan nog best extra werk. Vooral omdat je je afvraagt hoe dat moet! Welke tool je daarvoor nodig hebt, lees je trouwens hieronder.

Eerst een goede plek vinden

We hebben gekozen voor een beetje een hooggelegen gedeelte op het veld. De kuil onder de trampoline ligt sowieso erg laag, waardoor er na regen wel water in blijft zitten. Maar je hoeft het natuurlijk ook niet op te zoeken :-).

Het graven kan beginnen

Bij het pakket van de trampoline zat een soort van meetlint waarmee mijn man kon uitmeten hoe breed het te graven gat moest zijn. Sowieso zat er een uitgebreide handleiding bij met nuttige uitleg. Bijvoorbeeld hoe diep het diepste punt onder het gat moest worden. Dat was – als ik het mij goed herinner – 75 centimeter. Mijn man heeft de kuil gegraven, diep respect voor hem. De jongens hielpen hem er ook een beetje mee. En mijn schoonvader ook eventjes.

De trampoline aanleggen

Klaar voor gebruik!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *