Pompoensoep

Pompoensoep 1

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 750 gr pompoen
  • 1 liter bouillon van blokjes
  • Sap van ½ citroen
  • Peper en zout
  • Creme fraiche
  • Verse peterselie
  • Olie om in te bakken

Bereiding:

Ui in hete olie fruiten. Pompoenblokjes 5 minuten meefruiten. Bouillon toevoegen en 15 minuten zachtjes laten koken. Soep pureren met stamper of staafmixer (laatste wil beter). Op smaak brengen met zout en peper (en italiaanse kruiden). Wat crème fraiche erdoor roeren en bestrooien met verse peterselie.

Pomponsoep 2

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen
  • ½ liter bouillon
  • ½ prei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel in stukjes
  • 1 tot 2 eetlepels zure room
  • Gerapte kaas
  • Thijm
  • Peterselie

Bereiden

Kook de pompoen met de wortel gaar in de bouillon. Haal de pan van het vuur en pureer. Maak prei, ui en knoflook schoon en snijd dit fijn. Voeg dit aan de soep toe. Voeg thijm toe en kook 5 minuten zachtjes. Voeg voor het opdienen 1 eetlepel zure room toe aan iedere kom soep. Bestrooi de soep met peterselie en kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *