Mexicaanse Tomatenschotel

Informatie

  • Hoeveelheid :                         4 Personen
  • Voorbereidingstijd :              20 Min
  • Bereidingstijd :                       15 Min
  • Bereidingstemperatuur :      180 °C

Ingrediënten

  • Tortilla chips                           125 gram
  • Tomaten (rijp)                        6
  • Mais                                          375 gram
  • Ui (rood)                                  2
  • Knoflook                                  2 teentjes
  • Paprika (groen)                      1
  • Geraspte kaas (belegen)       150 gram
  • Zure room                               250 ml
  • Rode wijn azijn                      1 eetlepel
  • Suiker                                       1 theelepel
  • Chilipoeder                             ½ theelepel
  • Bieslook                                   +/- 10 stengels

Voorbereiding

  1. Snij een kruis in het vel van de tomaten
  2. Kook de tomaten 1 minuut ontvel ze en hak ze in stukken
  3. Snij de paprika in stukjes
  4. Snipper de uien
  5. Pers de teentjes knoflook

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Fruit de ui en de knoflook in olie
  3. Voeg 100 ml water , de tomaat, de paprika, de azijn, suiker en chilipoder toe
  4. Laat dit 6-7 min koken
  5. Voeg de mais toe en laat nog 3 min koken
  6. Vet een ovenschaal in en leg de chips op de bodem
  7. Schep hierop het groente mengsel,
  8.  Strooi de kaas erover en bestrijk de ovenschaal met de zure room
  9. Plaats de schaal +/- 15 min in het midden van de oven

Serveren

  • Bestrooi de schotel met gehakte bieslook
  • Serveer met een stukje vlees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *