Franse Paté

Recept van mijn schoonmoeder, echt een familierecept. Toen mijn man en ik elkaar net kenden kookte hij vaak voor mij in het studentenhuis. Met dit verrassende gerecht maakte hij altijd indruk op me.  En veel rode wijn inschenken deed hij ook altijd ;-) . “Heel makkelijk, je hoeft alleen maar alles bij elkaar te flikkeren en klaar is Kees”, zegt mijn man erover.

4 personen

  • 2 blikjes tonijn met groenten
  • 100 g havermout
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eetlepels melk
  • 4 eetlepels kleingesneden ui
  • 4 eieren
  • 1 theelepel sambal
  • Peper
  • Zout
  • 50 g gepelde amandelen

Oven voorverwarmen op 225° C

Eieren loskloppen met melk, sambal, peper en zout. Alle ingrediënten behalve de amandelen door elkaar mengen. Een ovenschotel invetten en het mengsel in de ovenschotel doen. Bestrooien met de gepelde amandelen. In de oven zetten gedurende 45 minuten.

Serveren met vruchten (uit blik), warm stokbrood, boter en kruidenboter en wijn.

In plaats van blikjes tonijn met groenten kunnen er ook blikjes tonijn in olie, zalm of makreel gebruikt worden, en in plaats van vruchten een witlofsalade met ei, appel, mandarijn, rozijnen en walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *