Recept voor:
4 personen
- 2 grote potten of blikken kapucijners
- 100-200 gram spekblokjes
- 300-400 gram varkensvlees of kipfilet in blokjes
- 2 grote uien gesnipperd
- 1 zakje bami- of nasi kruiden
- 1 nasi- of bami pakket of de volgende groenten:
- 1 pepertje
- witte kool
- winterwortel
- prei
- champignons
- taugé
- Bak de spekblokjes uit in een pan met een dikke bodem.
- Voeg het vlees toe en bak mee tot het bruin is.
- Voeg de nasi- of bamikruiden toe en bak mee.
- Vervolgens de groenten meebakken behalve de taugé.
- Als de groenten beetgaar zijn de afgegoten en afgespoelde kapucijners toevoegen en laten doorwarmen.
- Op het laatst de taugé toevoegen en een enkele minuut laten meewarmen.
- Tegelijk met het toevoegen van de kapucijners evt saté warm maken en eieren bakken.
Bijgerechten:
Sambal, Seroendeng, Saté, Gebakken uitjes, Ketjap, Atjar, Gebakken ei, Kroepoek, Komkommer.