Capucijners nooitgedacht

Recept voor:

4 personen

  • 2 grote potten of blikken kapucijners
  • 100-200     gram spekblokjes
  • 300-400     gram varkensvlees of kipfilet in blokjes
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 1 zakje bami- of nasi kruiden
  • 1 nasi- of bami pakket of de volgende groenten:
    • 1 pepertje
    • witte kool
    • winterwortel
    • prei
    • champignons
    • taugé
  1. Bak de spekblokjes uit in een pan met een dikke bodem.
  2. Voeg het vlees toe en bak mee tot het bruin is.
  3. Voeg de nasi- of bamikruiden toe en bak mee.
  4. Vervolgens de groenten meebakken behalve de taugé.
  5. Als de groenten beetgaar zijn de afgegoten en afgespoelde kapucijners toevoegen en laten doorwarmen.
  6. Op het laatst de taugé toevoegen en een enkele minuut laten meewarmen.
  7. Tegelijk met het toevoegen van de kapucijners evt saté warm maken en eieren bakken.

Bijgerechten:

Sambal, Seroendeng, Saté, Gebakken uitjes, Ketjap, Atjar, Gebakken ei, Kroepoek, Komkommer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *