Belgische aardbeien

Een lekker toetje met aardbeien, Belgisch bier en drank. Goede combinatie. Eet er niet te veel van…

Ingrediënten

  • 2 doosjes aardbeien
  • 2-3 eetlepels suiker
  • 3-4 grote, zoete, sappige sinaasappels
  • 1 flesje( 33cl.) trappisten of soortgelijk bier ( triple, donker,beetje zoet)
  • evt half borrel glaasje Grand Marnier of andere sinaasappellikeur
  • evt enkele blaadjes verse munt
  • evt kriekenbierframboise om erbij te drinken

Bereiding

Was de aardbeien, laat ze uitlekken in een vergiet en maak ze droog tussen keukenpapier. Verwijder de kroontjes en halveer de grote aardbeien.

Neem een niet te wijde, hoge kom en doe daar een laagje aardbeien in. Bestrooi met suiker en ga door met telkens een nieuwe laag tot de aardbeien en de suiker op zijn.

Snij een heel dun stuk schil van de sinaasappel zodat er geen wit aan zit, en snij dat stuk schil in kleine sliertjes.

Schil 2 sinaasappelen heel dik zodat je de partjes tussen de vliezen uit kunt snijden. Doe de partjes in een kom, knijp de overgebleven vliezen ui boven de kom. Perst de andere sinaasappel(s) uit en doe dit sap bij de partjes, dit moet samen ongeveer 2 cl zijn. Voeg het bier en de likeur toe en giet dit over de aardbeien.

Zet de aardbeien in de koelkast gedurende 2 tot 3 uur.

Overgiet de sinaasappelschilsliertjes met kokend water en laat een minuut staan. Herhaal dit en spoel ze daarna af met koud water.

Snij de munt in dunne reepjes. Zet de munt en de sinaasappelsliertjes in de koelkast,

Serveer met de de munt en sinaasappelschil als versiering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *