Aubergine parmigiana

Een heerlijk recept voor aubergine uit de oven. Is wel wat werk, vooral het grillen van de aubergine vond ik spannend, of het wel gaar was. Je hebt er geduld voor nodig.. Combineer het met pasta of ciabatta. Vlees erbij kan ook, maar is eigenlijk niet nodig omdat de aubergine zo veel smaak heeft. Het komt overigens uit een reclameblaadje Lekker Doen van Dirk van den Broek.. Zij hebben het niet meer op hun site staan, vandaar dat ik het hieronder neerzet.

4 personen

  • olijfolie
  • 2 tenen gehakte knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • snufje kaneel
  • paar blaadjes gehakte basilicum
  • 2 bolen mozzarella
  • 8 kerstomaatjes
  • geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit wat olie in een pan en bak de knoflook zacht. Voeg de tomatenblokjes en de kaneel toe en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen. Breng op smaak met basilicum, peper en zout. Snijd de aubergines in plakken, smeer ze in met olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een grillpan en gril de aubergineplakken aan beide kanten tot ze zacht zijn.

Schenk wat van de tomatensaus in een ovenschaal, leg er een laag aubergines op, dan een laag miozzarella en kerstomaatjes. Knip er nog wat basilicum boven en strooi de parmezaanse kaas erover. Bak de schotel 30 miunuten in de oven. Dek eventueel af met folie als het te bruin dreigt te worden. Serveer met pasta of een knapperig stuk ciabatta en u waant zichzelf zo weer in Italië.

Bron: Lekker Doen van Dirk van den Broek, heeft altijd geweldige recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *